Mi történik akkor, ha az élet eléd tesz valamit, amivel még soha nem találkoztál?

Ha nyitott vagy, akkor a kíváncsiságod elég éber, és belemész. Kipróbálod. Aztán eldöntöd, hogy folytatod, vagy nem.
Ha nem vagy nyitott, és a korlátaid még leszűkítik a figyelmedet, akkor észre sem veszed azt a valamit. El vagy foglalva a saját berögzített történéseiddel. Vagy, ha észre is veszed, rápillantasz, és az egód rögzíti az eddigi programoddal, hogy ez tuti nem neked való. És mész tovább a biztonságos, megszokott, de nem biztos, hogy boldogság teli utadon.

Egy újabb példa, hogyan történik ez most velem.

Tavaly az Everness Fesztivál harmadik napján megengedtem magamnak, hogy csak úgy csatangoljak a programok halmaza között, és eldöntöttem, hogy ami megérint, ahhoz csatlakozom majd. A tó partján felállított tánc sátorban 2 óránként váltották egymást a különböző táncformátumú mozgások. Amikor arra jártam, éppen egy olyan tánc volt, aminek még a nevét sem tudtam kimondani.

L E M a n g U R I A

Tetszett, ahogyan lágyan mozdultak a táncolók, és tetszett, ahogyan a táncvezető szelíden adott instrukcióira reagáltak. Nem tudtam mi az, csak lehúztam a szandálomat és beléptem én is a „térbe”. Része lettem valaminek, ami beszippantott. Mozdult a testem úgy, hogy nem irányítottam. Hagytam, hogy vigyen a zene, hagytam, hogy megérintsen a már ott táncolók energiája és pillanatok alatt átadtam magam a táncnak.
20 percet táncolhattam, mert aztán vége lett a már több mint egy órája elkezdődött táncnak. Ez a 20 perc azonban elég volt ahhoz, hogy tudjam,
EZ A TÁNC AZ ÉN TÁNCOM!
Minden zsigeremmel éreztem, hogy ez valami más, valami nagyon könnyed és felemelő érzést adó mozgás. Ez az, ami én vagyok. Szabad, könnyed, spontán, elvárás- és szabálymentes. Úgy történik benne minden, ahogy… :)

lemhorz

Megjegyeztem a nevét, majd hazatérve rákerestem az interneten: LEMangURIA szabad lélektánc
Ez az!
Ez a szabadság adta azt a felemelő érzést! Lélektánc? IGEN! Amikor a lelkem mozdítja a testemet. Amikor úgy mozdul a zenére mindenem, ahogyan éppen abban a pillanatban a lelkem kívánja. Nincs elmeirányítás, nincs begyakorolt mozdulatsor, nincs koreográfia, csak megélés van. Úgy, ahogy nekem jó a pillanatban! Csodás érzet. :)

Aztán keresgélésem afelé indult, hogy Budapesttől erre, az észak-keleti rész felé van-e ilyen táncfoglalkozás. Szerinted van? Nincs!!!! Nagyon sok minden jó dolog nincs errefelé. Sem Debrecenben, sem Nyíregyházán, hogy csak a térség nagyvárosait érintsem. Pedig úgy táncoltam volna rendszeresen ezt a CSODÁT! De még várnom kellett. Közben felfedeztem, hogy a NIA-Technik-nek  a szabad tánc blokkjában is hasonlót élek meg. Maradt a NIÁ-s élmény.

Nézzük a folyamatot!
Tavaly, az élet elém tett valamit, a LEMangUria formájában. Nyitott voltam és kipróbáltam. Éreztem, hogy ez az én mozgásformám, és már tavaly óta tudom, hogy ezzel hosszú távon dolgom lesz. Eltelt egy év. Idén májusban táncoltam újra Budapesten, egy fél órás bemutatkozó táncon. Újra megéltem a csodát! Aztán egy hónap múlva újra az Everness-en táncolhattam másfél órát. Ennyi volt az összes tapasztalásom, de húz ez a tánc.

Húz önmagam miatt. Testem, lelkem, szellemem egyensúlyban, harmóniában tartása miatt. A nőiségem erősítése miatt. A tudattalan blokkjaim oldása miatt. Belső mélységem megismerése miatt. Öngyógyításom miatt. Az életöröm teljes megélése miatt…
Húz mások miatt! Ebben az Észak-alföldi Régióban megismertetni másokkal is ezt a csodás táncot, mint mozgásformát. A tánc lehetőségével önismeretet, önelfogadást, önszeretetet növelni másokban.

Nem volt kérdés, hogy jelentkezek a szeptemberben induló LEMangUria foglalkozásvezető képzésére, ami hamarosan kezdődik.
Semsei Angelikától fogok tanulni hónapokon át. Egy kis ízelítő Angelikától ITT és ITT

Ilyen az, amikor nem tervezek, csak nyitott vagyok, és hagyom, hogy történjen. Eddig egyszer sem volt a terveimben, hogy tánccal fogok majd foglalkozni. Egyszer sem írtam le az álomnaplómba. Egy fotót sem illesztettem be a vizualizálásaim albumába. Soha nem is gondoltam ilyesmire. De tényleg! Aztán valami jön, valami megérint, és azonnal tudom, hogy ezzel dolgom lesz. Intuitív érzések, amelyeket egyre jobban fogadok, mert engedem, és bízok bennük. Ez a BIZALOM lényeges!

Hagyom az életet áramlani, mert minden értem van!

Ez a valami Neked is jön. Lehetőségek, emberekkel való kapcsolódások, élethelyzetek, történések (stb.) formájában. Mindig akkor jön, amikor elérkezett az idő. Amikor készen vagy rá, akkor köréd rendeződik minden. Rajtad múlik, hogy észreveszed-e, vagy még túl szűk a figyelmed és elsiklasz felette. Ehhez jó, ha lágyítod, szelidíted az egódat.
Nekem várnom kellett több mint egy évet, hogy készen álljak a tanulás megkezdésére, és ötven évet, hogy készen álljak erre a táncra, amiről eddig azt sem tudtam, hogy eszik vagy isszák.
Nem kell akarni semmit, csak ébernek lenni, és nyitottan fogadni azt, ami jön. És élvezni minden pillanatát! Mert erre az életélvezetre születtünk! :)