2016.03..18.“Ha a tested energiáját, a bioenergiát teljesen szabadon hagyod áramolni, akkor folyó lesz belőled, és egyáltalán nem érzed többé tehernek a tested. Mintha testtelen lennél. Ha megszűnik a harc a testeddel, akkor testtelenné válsz. Ha küzdesz ellene, akkor teherré válik.” Osho

Nem könnyű a testünket elfogadni.
Folyamatosan a hibákat látjuk, és szinte megállás nélkül azt keressük magunkon, hogy mi a nem jó bennünk:
Túl nagy a fülem, az orrom. Hatalmas a fenekem. Rövidek a lábaim. Kicsik a melleim. Nincs derekam. Rövid a nyakam…

Ismerős mondatok lehetnek, amire most nem térek ki, hogy honnan kerültek a belső programodba (tréningeken és a nőakadémián ezt kielemezzük rendesen). De ha tudod, hogy ezek a mondatok hogyan hatnak rád, akkor lehet, hogy másként fogod megfogalmazni önmagad testképét.

Figyelj!

Ha nem szereted a testedet, ha nem vagy hálás azért, amilyen, akkor hogyan várod el bárkitől azt, hogy tetsszél neki. Ha te nem szereted, akkor más sem fogja szeretni, mert a kisugárzásod ezt a „nemszeretést” fogja közvetíteni. Az energetikád ezt a „nemszeretem” rezgést fogja kibocsájtani. A környezeted erre a „nemszeretem” rezgésre fog reagálni úgy, hogy „nemszeretem”.

Ebből világosan kitűnik, hogy amit magadból kiáramoltatsz, az jön vissza hozzád, és ez a testszeretetre is igaz ugyanúgy, mint minden másra.
Amint elfogadod magad, amint elbűvöl saját tested, másokat is elbűvölsz. Ha a meggyőződésed, hogy csúnya vagy és rettenetesen nézel ki, ez elriasztja mellőled az embereket. Még ha szeretnének is közeledni feléd, ezzel eltaszítod őket. Csak olyanokkal fogsz kapcsolódni, akik hasonlóan nem szeretik a testüket. Hisz hasonló a rezgésetek.
Ebből a kapcsolódásból pedig nem fejlődsz. Inkább visszafelé hat rád.

Tehát nincs más dolgod, minthogy szeress bele önmagadba!
Ezt pedig úgy tudod, ha elkezded gyakorolni az önszeretet a külsőd elfogadására irányítva.

Ehhez Szabó Péter könyveit, előadásait ajánlom leginkább.
Én Tőle tanultam és Imádom magamat! :) A pinokkió orromat és az elferdült jobb szememet is. :)

“Szeresd a tested, légy a barátja, mélyen tiszteld és gondozd. Bánj jól vele, és nagy rejtélyeket fog felfedni előtted. Az egész fejlődésed azon múlik, hogyan viszonyulsz a testedhez.” Osho