IndulásEgy igazán remek program a sátoraljaújhelyi szabadidős komplexum, ahol libegő, átcsúszó kötélpálya, kalandpark és bob várja azokat, akik szeretik a lazán aktív, hegyi levegős kikapcsolódást.
Én szeretem.
Új helyszínt kerestünk egy közösségépítő programhoz, így felkerekedtünk, beültünk az egyesületi mikrobuszunkba, és irány Sátoraljaújhely, a Zemplén Kalandpark.
Idén, március közepén adták át az új „Sólyom” extrém átcsúszó kötélpályát, ahol közel 80 km/h sebességgel szelheted át a bő egy km-es, két hegy közötti távolságot.
A libegő felvisz a kiindulóhelyre, ott segítőkész emberkék rád adják a testsúlyodnak megfelelő hevedert és megkapod a kilóidat elbíró csigás szerkezetet. 30 és 120 kg közötti súlyúak csúszhatnak, így annak megfelelően van S, M, L és XL-es méretű heveder. Majd beigazítanak az induláshoz, felkerül a csigád a kötélre és RAJTA!
Átcsúszás a Magas-hegyről a Szár-hegyre.

Bár extrém sportkategória, de számomra nem volt igazán adrenalin szintemelő élmény. Az oké, hogy két hegy között a levegőben csúsztam át egy beülő heveder és két csiga segítségével, de a kb. másfél perces csúszásban a kb. 80 km/h-ás sebesség csak a pálya első harmadára érvényes. Ezután szépen lelassultam, ami a csodás panoráma élvezetéhez tökéletes volt.
Hegyek között, erdők felett, szabad levegőben, csak a természet és én. Meseszép, kellemes, rövidke élmény!
Azoknak ajánlom, akik vágynak az érdekességek, az újdonságok kipróbálására, vagy akik növelni akarják a bátorságukat, és le akarják küzdeni a magasságtól való félelmüket.
BOB-fotó
Érkezés után a Szár-hegyről két kis kabinos, 6 személyes kapszula visz vissza a Magas-hegy kiindulópontjára, aztán libegővel vissza le a hegyről.

Ha már itt vagy, érdemes beiktatni egy bobozást, vagy akár többet is. Eszméletlen jó a bobpálya. Na, ez nálam sokkal élvezetesebb volt, mint az átcsúszás. Lendület, izgalom, sebesség több mint 2 km-en át, 2-3 percen keresztül. A tempót Te diktálod, de ha már bobozni indulsz, érdemes bele-bele engedni magad a sebességbe, és csak lassan fékezgetni.

Az átcsúszásról videó itt.

A bobról videó itt. Figyelem! A videó nézése közben erős hanghatásnak leszel kitéve.