Ünnepled női önmagadat ezen a napon?

Hogyan tetted eddig?
Vártad, hogy majd valamelyik, életed férfi szereplőjének eszébe jusson, hogy köszöntsön egy szál virággal, egy apró figyelmességgel, esetleg egy vacsorameghívással, vagy legalább egy sms-el, egy FB-os üzenettel? Vagy a  munkahelyeden, ha nem kaptad meg az elvárt figyelmességet, akkor netán puffogtál, hogy még erre sem képes az ott dolgozó férfikollégák nagy része?

Hogyan zártad a napodat?
Azt mondod: „Hú de klassz nap volt! Minden férfinak, aki számít az életemben eszébe jutottam! Még a Sanyinak is, pedig belőle eddig ki sem néztem, hogy ilyen figyelmes!”

Vagy: „Utálom ezt a napot! Főleg így, hogy hétköznap van. Egész nap rohangálok, hulla fáradt vagyok és csak Sanyinak jutott eszébe, hogy Nőnap van! Tiszta gáz ez a nap! Semmi értelme nincs!”

Elvársz valamit ettől a naptól, és elvársz valamit a körülötted lévő férfiaktól. Ez az elvárás fogja meghatározni a benned zajló folyamatokat, amelyek nem a legoptimálisabbak. Várod, hogy majd úgy történjenek a dolgok, ahogyan számodra a legtökéletesebb. De azt, hogy milyen ez a tökéletesség nem írod ki magadra jó nagy betűkkel, úgyhogy nem biztos, hogy mindenki ismeri a te személyes elvárásaidat. Már itt elcsúszik a folyamat, mert nagyon kicsi az esélye annak, hogy az elvárásod mindenben passzoljon a megvalósulással. Ha pedig nem így történik, akkor így is úgy is lesz frusztráló pontja a napodnak, amit megtalálsz, és jól felnagyítasz. Ez egy gondolkodási hiba, esetleg egy jó kis játszma.

Mást javaslok!
Hagyd az elvárásaidat! Tedd félre egy jó időre!
Ez a nap legyen a Tied! Szóljon Rólad! Tedd magadat Te a saját középpontba! Ne akard, hogy köszöntsenek! Köszöntsd és ünnepeld Te saját magad!

Csinálj magadnak igazi NŐNAP-ot!
Tuti, hogy olyan lesz a napod, amilyennek szeretnéd, és nem fogod hibáztatni magadat, hogy valamit elmulasztottál!

Néhány korábbi tipp ehhez a naphoz:
Holnap újra NŐNAP!

A fotókon egy kis NŐNAPI “Pöttyenet” :)

cats