Tőled!
Semmi és senki más nem kell hozzá, csak TE! Te döntöd el, hogy jól érzed magadat, vagy sem. Te állítod be a fókuszodat a jó, kellemes és élvezetes dolgokra, és Te állítod be a pocsék, idegesítő, lehangoló dolgokra is. A fókuszodat pedig a szemléletmódoddal, a gondolkodásoddal tudod alakítani.

A nap minden pillanata élvezetes, ha azt csinálod, amiben jól érzed magadat. És nem csak akkor érezheted jól magadat, ha éppen kedvedre való történések vannak körülötted, hanem minden történést kedvedre valóvá alakíthatsz.
Fordítsd meg az eddig ismert folyamatot!
Például, ha éppen rohangálsz a nagy meleg kánikulában, ügyeket intézel (bank, posta), bevásárolsz, ami eddig nem a legkellemesebb dolgaid közé tartozott, azt egy fordított verzióban kellemessé alakíthatod.

nőőHogyan?
Nézd meg azt, hogy mi a jó ezekben a helyzetekben? Erre irányítsd a figyelmedet!

1-2 tipp:

  1. Meleg van. Ahogyan járod az üzleteket csorog rólad a víz gyaloglás közben.
  • De jó, hogy ilyen az idő! Élvezhetem a szellős nyári ruhám lebegését.
  • Letesztelhetem az új izzadást gátló stiffem hatékonyságát.
  • Milyen előrelátó voltam, amikor a táskámba tettem ezt a kis mini törülközőt, most könnyen letörlöm az izzadtságot a homlokomról.
  1. Hosszú sor áll az üzletben, fél órás várakozás, pedig nem akartál ennyi időt szánni erre.
  • Végre hűsölhetek egy kicsit ebben a légkondis közegben.
  • Megfigyelhetem az emberek viselkedését, stílusát. Mi az, ami közel van hozzám és mi az, ami nem az én kategóriám. Egy kicsit így is fejleszthetem az önismeretemet, ezzel is tudatosíthatom magamat.
  • A várakozás alatt fejben megtervezhetem a holnapi (jövő heti, vagy bármilyen) programom menetrendjét. Ha lazán teszem ezt, ilyenkor akár új ötletek is előkúszhatnak valahonnan, ami könnyebbé vagy izgalmassá tehetik az előttem álló programot.
  • Intim tornát csinálhatok, azt kívülről úgysem látja senki. :)

Sok-sok alternatíva van arra, hogy a legjobbra fókuszálj. Az pedig, hogy mi az a jó rajtad múlik. Ha rendszeressé teszed ezt a szemléletmódot, egy idő után már spontán jön a jó érzet. Elkezdet mindenben meglátni a jót és már nem is akarsz mást látni. Elkezded ebben jól érezni magadat. 
Mindig, minden pillanatban benned lesz, mert azzá válsz belülről. :)