Könyv-ajánlóCsattos Ilona: Vedd észre c. könyvének második kiadására lettem figyelmes, pontosabban a FB-on egy eseményre, ami a könyv debreceni bemutatójára, vagyis író-olvasó találkozójára invitált. Csak az érzéseimet követve megyek hol ide, hol oda, és ide éreztem, hogy mennem kell. Soha nem hallottam még sehol sem Csattos Ilona nevéről. Fogalmam sem volt arról, hogy ki ő és mit képvisel, de a megérzésem irányított.

“Ne csak élj egy életet, hanem tudd, hogy Te éled az életed!”

Ezzel az idézettel kezdődik az az önismereti könyv, ami egy nagyos speciális szemléletmóddal láttatja meg a belső lényünk működésének lényegét.

Néhány terület, amit megmutat a könyv tartalma:

• A dolgunk nem más, mint felfedezni a bennünk lévő végtelen tudást, és észrevenni képességeink határtalanságát. Hogyan tudod ezt magadtól felfedezni?

• A születésünktől kezdve az eddigi életünket a körülöttünk lévő világról, az emberekről és saját magunkról kialakított gondolataink szerint éljük. Ez egy elképzelt valóság, ami mindenki számára más és más. Amit hiszünk, azt tartjuk valóságosnak. Hogyan tudod felismerni a saját magad képzelt valóságát? Hogyan hagyjunk abba hinni? Hogyan tudod eltüntetni ezt a „nemlétező” valóságot?

• „Kiszállhatsz a generációs mókuskerékből.” Nehezen fogtam fel és értettem meg a generációs, szülő-gyerek közötti „ping-pongozást”. Az előző generációnk viselkedésének elutasításával, hogyan ismétlődik bennünk az érzelmi ellenállás az életünk minden területén.

• Megmutat egy olyan életszemléletet, amivel arra buzdít, hogy hagyjuk abba a keresést! Hagyjuk abba a tudni akarást, hogy mi miért van úgy, ahogy! Amit keresünk, azt az elme nem tudja felfogni és megérteni. Ráadásul mindent az elme keres. Neki van szüksége információra. Mindaddig, amíg magyarázatokat keresünk, nem tudjuk élni a valódi jelenünket. Az ITT és a MOST-ot. Hogyan tudod megélni a jelen pillanatot, az életedet formáló JELEN-LÉT-edet?

• Párkapcsolatunk tükörként mutatja meg, hogy mitől indul be a belső ellenállásunk. Milyen érzelmi reakcióink váltják ki a sorozatos, mindig ugyanolyan kapcsolati problémákat? Hogyan tudod ezeket felismerni, és a hogyan tudod a kapcsolataidat önmagad felismerésére fordítani?

“Tudd, hogy megvan, tedd a dolgodat és vedd észre!”
Tudatosnak lenni megéri!
Közben figyelj, mert nem az számít, hogy mit csinálsz, hanem hogy hogyan érzed magadat közben.
www.veddeszre.com