blog-megerősítésekA megerősítő kijelentések ismétlésének óriási ereje van. Amikor néhány éve találkoztam ezzel a módszerrel el sem hittem, hogy tényleg ekkora hatása tud lenni. Mivel megtapasztaltam magamon ezt a hatást, így javaslom, Te is nézz utána, és kezd el alkalmazni. Hihetetlenül egyszerű, ezért sokan hülyeségnek tartják, pedig éppen az egyszerűsége miatt a legkönnyebb technika.

Miről is van szó?
A megerősítések, afforizmák, olyan jelen idejű kijelentések, amelyek segítenek az eddigi, tudatalattidban mélyen berögzített programjaidat felülírni. Olyan kifejezések tudatos ismételgetése, amelyek segítségével kialakíthatsz valami újat, vagy kiiktathatsz valami régit az életedből. Olyan mondatokat, kijelentéseket kreálsz, majd ismételgetsz a magad számára, amelyek támogatják az életedet. Ezek az ismétléssorozatok az értelmi, vagyis tudatos emlékezet és érzelmi emlékezet összekapcsolódását eredményezi. Az értelmi rész a bal, az érzelmi rész a jobb agyfélteke működéséhez kapcsolódik, így a bal és jobb agyfélteke együttműködésével hatékonyabban jutnak a tudat mélyére a megerősítő kijelentések.

Erről tesz említést néhány percben Dr. Bagdy Emőke itt és itt

Ha belegondolsz, folyamatosan megerősítéseket mondogatsz magadban. Olyan ez, mint egy önmonológ, amit a belső fecsegőd irányít a megszokott módon. Minden belső szó, minden gondolat gyermekként megtanult és szokássá vált gondolatminta. Ezeknek a gondolatmintáknak a legtöbbje nagyon jól működik, de van néhány olyan, ami akadályoz azoknak a dolgoknak az előteremtését, amelyekre vágysz. Ha figyelsz a gondolataidra, akkor kiküszöbölheted azokat, amelyek nem kívánatos élettapasztalatokat hívnak be az életedbe. Ezeknek a gondolatmintáknak az átalakítására jók ezek a megerősítések.

Hogyan hatnak?
Nem fogsz néhány nap alatt megváltozni, de következetesen ismételgetve a megerősítéseket rövid időn belül tapasztalni fogod a változást nem csak magadban, hanem az életedben is. Lényeges a változás gyorsaságában, hogy milyen talajba veted a „magot”. Vagyis, hogy milyen érzelmek vannak benned ebben az időszakban, ebben a pillanatban. A jó földben a mag, ami megkap minden fontosat a fejlődéshez, gyorsan kicsírázik és életre kelve gyorsan növekedik. Ha a Te személyes megerősítéseidhez a mentális és az érzelmi állapotod talaja ideális, akkor azok rohamosan teszik a dolgukat, és változtatják az életedet.

Figyeld csak meg, hogy jelenleg hogyan érzed magadat!

Kedvetlen, szomorú vagy? Neheztelsz valakire valamiért? Haragszol, morcos, esetleg dühös vagy? Bűntudatod van? Féltékeny vagy? Irigykedsz valamiért? Aggódsz, panaszkodsz, kritizálsz? … Ezek mind-mind olyan érzéseket váltanak ki benned, amelyek nem jó talajt és nem jó körülményt teremtenek az elvetett „magodhoz”. A megerősítéseid nagyon lassan fognak igazi célt érni, ami azt a veszélyt hordozza magában, hogy elveszted a hitedet a hatékonyságában, és feladod. Nem leszel következetesen kitartó. De az is lehet, hogy egyáltalán nem érsz vele célba.

Azonban, ha a talajodat olyan érzések táplálják, mint az öröm, az elégedettség, a szeretet, a hála, a nagyrabecsülés, akkor az elvetett és gondozott „magjaid” számodra is meglepő intenzitással fejlődnek majd, és hozzák magukkal a változásrohamot.

Minden pozitív gondolat felfelé húzza az eredményt, minden negatív gondolat lefelé taszítja.

MOST ezt is TE irányíthatod!
Csak Te tudod a gondolataidat átalakítani. Ráadásul olyanná, amilyenné szeretnéd.

Nézzük ezt a gyakorlatban.

Kiválasztok egy életterületet. Legyen ez az egészség.
Nézd meg, hogy mit mondogatsz belül magadnak, vagy mit mondogatsz a környezetednek az egészségedről. Ismerd fel a negatív tartalmú egészséget érintő gondolatmintáidat és fogalmazd át pozitívvá.

Például:
Olyan pocsékul érzem magam. / Remekül érzem magam.
Hulla fáradt vagyok. / Friss vagyok és energikus.
Már megint fáj a fejem. / Elkerül minden fájdalom.
Jajj, a hátam majd beszakad! / Erős a gerincem, kényelmes tartást ad a testemnek.
A gyomrom nem bírja már. / Figyelek az étkezésre, és a gyomrom remekül szolgál engem.
Ettől már idegileg teljesen kikészülök. / Az idegrendszerem tökéletes, bírom a stresszes helyzeteket.
Gyenge és erőtlen vagyok. / Erős vagyok és mindent kibírok.
Túl kövér vagyok. / Ideális a testsúlyom.

Vannak ismerős mondatok benne? Esetleg hasonlóak a jelenleg magadban folytatott belső monológos megerősítéseid? Akkor ideje meglátnod, hogy ezek nem fogják a jó irányú változásodat támogatni. Ideje átgondolni és elkezdeni újraprogramozni magadat.
Kezd, mondjuk az egészséggel! :)