sárkányhajóImádom a közösségfejlesztést!
Soha nem tanultam, soha nem képeztem magamat ezen a területen. Egyszerűen csak történtek körülöttem a dolgok, és formálódtak körülöttem a csoportok. És formálódtam én magam is velük együtt. Csak úgy spontán, öntudatlanul. Az élet folyamatosan adta a feladatokat, amelyeket kihívásként és nagy lelkesedéssel fogadtam, mert jól éreztem magamat benne.
Visszagondolva, már általános iskolás koromtól kezdődött ez, amikor először 10 évesen őrsvezetőnek választottak… :) Ez ez első emlékem erről a területről.

Akkor még mit sem tudtam arról, hogy mindenkinek van egy „útja”, és azt megvalósítva fog majd valamikor kiteljesedni az élete. Most már ezt is tudom.

Szóval közösségfejlesztés. Csak megérzés alapján. Mikor, mit, hogyan – jó csinálni? Hogyan jó másoknak jót tenni? Mit kell az erősségeimből ezekbe a csoportmunkákba beletenni? Mi az, amihez magamat tudom hozzáadni úgy, hogy nekem is jó legyen, és a csoport minden tagja extra energiát vegyen ki belőle?
Egyszerű nekem ez, csak teszem azt, amit szeretek, és adom magamból azt, amiben én is jól érzem magamat. Semmi extra erőfeszítést nem igényel tőlem, viszont annál többet ad. :)
Meglátom a lehetőségeket, és ha passzol hozzám, akkor elkezdem látni magam előtt, hogy hogyan nézne ki a hozzám közelálló csoportok valamelyike számára az adott lehetőség.

Így van ez most is.
A legközelebbi lehetőség egy sárkányhajó evező verseny.
A falum Jegyzője hívta fel a figyelmemet rá. Utána néztem és beindultam.
Láttam magamat a vízen! Olyan emberekkel, akikkel imádok együtt lenni. :) A falum olyan lakosai, akik benne vannak mindenben, csak meg kell mutatni nekik az újat. Kapcsolódnak ahhoz, amiben én is érzem az energiatöltést, bármi is legyen az.
A szervezés természetesen az én feladatom, mert valahogy ez is az erősségeim egyike, és ezt is nagyon szívesen csinálom. Még ha mellette ezernyi más dolgom is van.

Ezzel a plusz töltéssel csak ennyi a tennivalóm: kapcsolatfelvétel a szervezőkkel / egyeztetések / 20 fős csapatösszeszedés / mivel ez egy jótékonysági program, így adományösszeg gyűjtés / csapatköltségek összeszedése / utazás és kajaszervezés / egyenpóló + sapkarendelés / kapcsolattartás a szervezőkkel, csapattagokkal stb.

A pörgést ezerrel! Azon a területen, ami éppen a kedvemre való. Most, a jelenben ezek a tennivalók adják meg azt a + energiát, amelyek előre visznek. Amiből építkezem. :)

A verseny részleteiről itt

Addig egy kis ízelítő a korábbi ilyen versenyről, amiről eddig azt sem tudtam, hogy van!
Sárkányhajó Fieszta – Tokaj