Beleolvastam ma a Kiskegyed online kiadásába, ahol Medveczky Ilona sexi fotói kavargatták meg egy kicsit az olvasók véleményeit. A kommentek nagy része rosszindulatú, elítélik a 72 éves művésznőt ezekért a fotókért. Megfonnyadt testű, több kiló festékkel elfedett, gusztustalan, magamutogató, szánalmas öreg nő … és még sorolhatnám a minősítéseket.

Kell-e minősíteni bárkit is?tükör

Mindenki olyan, amilyen. Minden ember a maga útját járja. Ki ilyen, ki olyan úton van. Mindenki azt teszi hozzá a világhoz, amiről ő dönti el, hogy közvetíti magán keresztül vagy sem. Egy dívának különleges élete és különleges életfeladata van. Akárhány éves is, ha érzi, hogy ez az irány számára jó, akkor ezt kell követnie. Nincs hozzá köze senkinek. Ítélkezéssel sem.

De mit mutat az emberek számára ez?

Mit vált ki az emberből ez az egész? Megvetést, szánalmat, dühöt, utálatot, irigykedést esetleg merészséget, önmagát vállaló erőt, egyediség tiszteletét … Mert amit kivált, az van a véleménytformáló emberben.
A pszichológia szerint mindenki tükör a másik ember számára. Amilyen érzést beindít benned a másik ember, az az érzés dolgozik benned mélyen, tudattalanul. Hogy ez jó érzés, vagy rossz, azt megtudod figyelni magadon. Ha például megvetést vált ki benned egy ilyen helyzet, akkor te egy „megvető” ember vagy. Akkor benned munkálkodik nem tudatosan a megvetés.

És most jön a csavar.

Nem a megvetést kiváltó ember az, akit megvetsz, csak ezt a benned lévő érzést kivetíted egy másik emberre. Tudnod kell, hogy magaddal szemben vagy megvető. Magadat veted meg valami miatt, amire nem vagy tudatos. Valami miatt, ami benned van – a múltad, a generációs programjaid, a tetteid, szavaid, az életviteled… sok mindenből adódhat ez az érzés. Tudd, hogy ez egy negatív energiát mozgató érzés, ami ártalmas számodra.

Ha viszont egy olyan érzés van benned, hogy örömmel elfogadod azt, hogy valaki ennyire felvállalja magát, és szeretet jelenik meg benned, az ítélkezés helyett, mert tudod, hogy az az ő útja, a tied pedig a tied, akkor ez a tükör megmutatja számodra a benned lévő szeretetet és elfogadást. Lefordítva: szereted magadat és elfogadod magadat olyannak, amilyen vagy. Mert ezt az érzést váltja ki belőled egy ilyen érdekes helyzet. Ez az érzés pedig extrán pozitív energiát ad. :)

Mindenki egy tükör.

Érdekes egy megközelítés. Az én egóm sokáig nehezen értette meg ezt a folyamatot, de most már ezzel a szemmel nézem a kapcsolataimat, a találkozásaimat. Fordítsd meg az érzéseidet magad felé, mert az ott van benned. Akár elfogadod, akár nem.
Ennek a figyelése egy nagyon erőteljes önismereti folyamat, persze, ha az egódat le tudod csillapítani, hogy ne tiltakozzon ellene. Mert fog. Mert az egónak az a dolga. Az a dolga, hogy megvédje azt, akivé felépített téged. Nehezen enged mélyre tekinteni. Pedig érdemes.

Használd ezt az infót, és fedezd fel a tükör mögött lévő önmagadat!