Anna 45 éves nő. 10 éve egyedülálló, huszonéves gyerekei kirepültek, elkezdték önálló életüket. Egyedüllétében most erősödött fel benne a vágy, hogy szeretné, ha a férfiak nagyobb figyelmet szentelnének neki. Bár távol áll tőle a flörtölés, mégis motoszkálni kezdett benne valami, amivel szívesen feltárná a nőiességét. „Ha az még meg van bennem” – mondja.
Anna jelenlegi megjelenése, kinézete is egy korlátot állít a nőiessége elé. Hosszú, bő, szürke színű, kissé agyonmosott kötött pulcsi, férfifazonú farmernadrág, egyszerű lapos cipő, sötétbarna táska. Haja hajgumival összefogva, semmi smink, összenőtt szemöldökök, semmi színes kiegészítő. Viszont kedves és szelíd a mosolya, tiszta, érdeklődé a tekintete, bár ez utóbbit gyakran lesüti maga elé.
10 év párkapcsolat nélkül. Ez elég idő volt arra, hogy a gyerekeit egyedül nevelve aktiválódjanak és megerősödjenek benne a férfienergiák: a családfenntartás, a pénzkeresés és beosztás, a tervezés, a szervezés, a kontroll stb. A nő, a nőiesség háttérbe szorult ezalatt az életében.
De most újra éled. 45 éven túl. Mert a nő nem tud elbújni a nőben. Előbb utóbb elő akar jönni. Meg akarja magát mutatni és szeretne tündökölni. Sok nő elfojtja ezt a belső késztetést, és nem is gondolja, mekkora hibát követ el vele.
nő

A női kiteljesedés egyik lépése, hogy vállald azt a nőt, aki te vagy!
De hogyan, ha sokáig ezt visszaszorítottad? Nem szándékosan, csak az életed úgy alakult és a tudatalattidban rögzült mintáid erre irányítottak.
Annában most tört felszínre ez az érzés, és nem tudja, mit kezdjen vele. Elnyomni már nem akarja, mert kikívánkozik belőle a NŐ. A munkatársaitól, ismerőseitől, folyamatosan azt hallja, hogy mennyire szimpatikus személyiség, aranyos, jó vele beszélgetni, mert megértő, kedves, de a férfiak is csak ezt a baráti oldalát veszik észre.
Hogyan lehet változtatni? Mit kellene másként csinálni?
Először is, az erotikus kisugárzás növelésével lehet fokozni azt a női vonzerőt, ami a férfiakat nem barátként érinti meg, hanem meglátják a nőben a valódi NŐ-t!
Nem írom le Anna teljes coaching folyamatát, csak egy gyakorlatot szeretnék veled megismertetni, amit te is tudsz alkalmazni bármilyen élethelyzeted megoldására. Nála ez a módszer mutatott rá, és tudatosított részleteket a női energiáinak újraaktiválására.

A gyakorlat neve: filmforgatás
Becsukott szemmel, kissé ellazult állapotban a jövőre fókuszálva Anna leforgatott magában egy kisfilmet. Ez a film a jelenlegi helyzetét láttatja, a számára legideálisabb, kellemes szituációval. Ő rendezte és ő volt a főszereplője is.

Anna az alábbi jelenetet pergette le saját filmrészletéből:
Kellemes őszi napsütésben egy kávézó teraszán ül. Megszokott öltözéke helyett narancsszínű ruhát visel, olajzöld kendő van a vállára terítve, leengedett haját mozgatja az őszi szellő. Arcán lágy mosoly, lábait lazán keresztbe rakva, nőcisen ül és szemlélődik. A teraszra egy férfi érkezik, akivel összepillantanak. Anna lesüti a szemét egy pillanatra, aztán visszanéz és állja a férfi tekintetét. A férfi a közeli asztalhoz ül le úgy, hogy láthassák egymást továbbra is, pillantásuk össze-összetalálkozik. Majd a férfi feláll, odamegy az Anna asztalához, és megkérdezi: „Megengeded, hogy itt fogyasszam el a kávémat?” Anna mosolyogva bólint, engedélyt adva az ismeretlen férfinak. Magabiztosan, de szelíden folytatja az ismerkedést, majd néhány perc után már fesztelenül beszélgetnek. Remekül érzik magukat.

Ez a belső film több dologra is rámutatott.
Ha Anna fokozni szeretné az erotikus kisugárzását, akkor:
… feltűnőbben, nőiesebben kell öltözködnie, a férfiak (és a nők is) legelőször a külsővel találkoznak. Ez a belépő a férfi figyelméhez.
… tartani kell a szemkontaktust, nem lehet szégyenlősen lesütött szemmel szexisnek lenni.
… a szokatlan helyzeteknek lehetőséget kell adni, megengedni az újszerű kapcsolódásokat. Itt például engedni egy idegen férfit az asztalhoz ülni csak úgy, mindenféle előegyeztetés nélkül. Igen! Miért ne?!
… közvetlen, spontán beszélgetésbe is lehet elegyedni, amitől jól is érezheti magát. Ne korlátozza magát a kommunikációban.

Ezzel a gyakorlattal, és annak kielemzésével Anna felismerte azt, hogy ezek a részletek tulajdonképpen már benne voltak, de a képzelete segítségével egyértelművé tette a maga számára, hogy ő mit tud tenni a gyakorlatban a női vonzerejének a fokozásáért.

Forgasd le te is a filmedet, hogy felszínre hozd belső vágyaid részleteit.
Ezt a gyakorlatot minden életterületen használhatod. Egyszerű és élvezetes is. Próbáld ki! :)