szerepekIzgatottan vártam ennek a weboldalnak az indulását, mert olyan sok mondanivaló halmozódott fel már, hogy nem is tudom hogyan és milyen ütemben fogom továbbadni. Ez a női terület nagyon intenzíven él most bennem, és ez a tudatosságom fejlesztésével erősödött és erősödik folyamatosan.

Ezelőtt is tudtam, hogy nő vagyok, mert éltem a női szerepeimet úgy, ahogyan azt elvárták tőlem, és ahogyan én is elvártam a környezetem miatt magamtól. De ez a szerepmegélés egy sodródásos folyamat volt. Éltem úgy a női hétköznapjaimat, ahogyan azt bárki éli. Semleges érzésekkel, sőt, gyakran inkább negatív megélésekkel, női kiteljesedés nélküliséggel. Pedig ez utóbbi rettentően fontos!
A női kiteljesedés!

Mert mi az elvárás itt vidéken?

  • Legyél jó feleség, szerető, azaz törekedj a tökéletes párkapcsolatra, a férjedet támogatva tegyél meg mindent, hogy a család felé Ő teljesíteni tudja a férfias, kemény munkavállalásait. Biztosítsd hozzá a nyugodt, kiegyensúlyozott hátteret.
  • Legyél jó anya, vagyis neveld a gyerekeket, adj nekik érzelmi biztonságot, figyelmet, gondoskodást és teremts meg minden ehhez kapcsolódó feltételt a számukra.
  • Legyél jó háziasszony, aki vezeti a háztartást, takarít, mos, vasal, aki finom ételeket varázsol az asztalra, kerti munkát végez, rendben tartja a családi ház udvarát és utcarészét, vidéken élve háziállatokat, aprójószágot gondoz, etet stb.
  • Legyél jó gyerek, aki figyel a szüleire, rendszeresen látogatja őket, esetleg gondoskodik is róluk.
  • Legyél jó dolgozó nő, mert azért a háztartásbeliség már idejemúlt még itt falun is. Azaz, ha dolgozol és alkalmazott vagy, a munkahelyi feladataidat lásd jól el.
  • Ha vezető vagy, akkor rendszerezd a szerepeidet úgy, hogy a vezetői feladatod miatt a lehető legkevesebb hátrány érje a feleség, anya, háziasszony szerepedet. Ha vállalkozó vagy, akkor is ugyanez érvényes.
  • Legyél jó NŐ, aki energikus, egyedi stílusú, divatosan öltözködő, igényes, ápolt, csinos, szexi, izgalmas …

és még sorolhatnám a „JÓ NŐ” jelzőket.

Nincs más dolgod, mint zsonglőrködni a női szerepeiddel.
Hol az egyiket dobod fel, hol a másikat, éppen mikor melyik igényel nagyobb odafigyelést. De figyelj és kapd el, amelyik éppen a háttérbe szorul, mert ha leejted, sérül a szereped is és vele együtt Te magad is. Ebbe a zsonglőrködésbe bele lehet ám rendesen fáradni. Főleg annak, akiben van egy nagyfokú maximalizmus, és minden szerepét úgy akarja ellátni, ahogyan nem tudja, de ezt várja el magától.

Itt most megállok!

Egyik nagy felismerésem, hogy a női szerepeinket nem ellátni kell, hanem megélni!

Húúú! Micsoda remek életet kanyarítottam magamnak azzal, hogy ezt felfedeztem!
Persze olvastam róla, hallottam róla, hogy „Éld meg!” Igen, felfogtam, de hogyan kell megélni azt, amire azt mondják, hogy „Éld meg!” Technikát, azt nem adnak hozzá, így magamnak fedeztem fel.

Évekre volt szükségem, hogy valóban megtudjam élni a dolgaimat. Hogy valóban élni tudjam magamat, és a dolgaim között lévő nagybetűs NŐISÉGEMET. Ennek a közvetítésére alakítottam ki ezt a külön blogrészt, ahol minden nőiséggel kapcsolatos megélésemet, aktuális gondolataimat, érzéseimet, észrevételeimet tolmácsolom. Példákkal, észrevételekkel, olyan „hornyákévásan”.

A NŐKLUB programokon pedig személyes tapasztalásokat is megoszthatunk egymással.