Lehet egy nő szép és szexi azért, mert szeplők borítják az arcát, a testét?
No, nem csak néhány szeplőcske az arcon, hanem totál beborítva mindene.
0-horz
Vajon miért született valaki ezzel a bőrkülönlegességgel? Mit tanít neki az élet saját magáról?

Kezdődik azzal, hogy megszületik egy kisbaba, és ahogy egyre aranyosabb kisgyerek lesz belőle egyre inkább erősödnek a szeplői. A gyerekek brutál őszinték, keményen odavágják már az óvodában, hogy „szeplőstojás” . Megkezdődik a csúfolásos időszak, ami éppen azokban az években a legintenzívebb, amikor az énkép a legaktívabban fejlődik, óvodás és iskolás korban. Persze a szülők próbálják kompenzálni a gyakran sírva hazaérkező gyereket, hogy ne törődjön a többiekkel, vágjon vissza „Aki szeplős, az a tetszős!”, de ez nem sokat tesz a latba. A bántás, a belső fájdalom azonban már megérintette a szeplőcske gyereket.
Aztán jön a kamaszkor, amikor már a nőiesség megélését a gyerekkorban nagyrészt berögzült énkép tudattalanul elkezdi lenyomni. A különlegességet hátrányként éli meg a szeplős lány, az egyediségét a csúfsággal azonosítja. Visszahúzódó, szégyenlős lesz, aki legszívesebben nem is mutatkozna emberek előtt, vagy támadóan magabiztos, aki ezzel a viselkedéssel kompenzálja a gyerekként megélt sérelmeket.
Mire felnő a lány, már egy erősen berögzült énképpel, egy torz önértékeléssel és alacsony szintű önbecsüléssel rendelkezik, ami szépen elkíséri a NAGYBETŰS életének nagy részéig. Legalábbis addig, amíg fel nem fedezi, hogy ezt a hátrányként megélt külső jegyet akár előnyként is lehet használni.

8-horzok
Ez a felfedezés a tudatossággal kezdődik.
Megismeri önmagát, megérti, hogy miért keletkeznek benne folyamatosan a kisebbrendűségét felerősítő gondolatok, érzések. Azok hogyan hatnak a további életére, kapcsolataira, önmagával való viszonyára, majd megérti, hogy engedni kell a változás áramának.
Információkat gyűjt és elkezdi a belső szabályozó programját tudatosan átalakítani. Elkezdi elfogadni, megszeretni önmagát, egyre inkább meri vállalni magát úgy, ahogyan van, olyannak, amilyen eredetiben ő maga. Megerősödik a belső lénye és beindul a női energiáinak az intenzív működése.

A folyamat hatással van a környezetére is, akik érzékelik, látják, tapasztalják a változást.
„Mennyire más vagy mostanában!” mondják, és nem is sejtik, hogy mindez egy szeplős lány tudatos döntéséből eredő önfejlesztési folyamat eredménye.

A szeplős lány másfél év alatt programozta át az elméje által működtetett belső irányítórendszerét. Technikákkal, módszerekkel, néha szakember, női mentor irányításával.
A lány ma ragyog! Kapcsolatrendszere átalakult, élete elkezdett egyre sikeresebben működni, boldogan és önmagával harmóniában éli a hétköznapjait.

A szégyenlős szeplős lány ma már, 36 évesen büszke a vörös pöttyeire, a vakítóan zöld szemére, a mosolygós, szelíd megjelenésére, a benne újraéledő nőiség megélésére.
Hálásan köszönöm Bettinek, hogy szakemberként része lehettem ennek a csodás folyamatnak! :)