Atitok3d_470“A vonzás törvénye határozza meg az univerzum egészének rendjét, beleértve a te személyes életed minden egyes pillanatát és történését is. Nem számít, hogy ki vagy és hol élsz, teljes egészében a vonzás törvénye határozza meg tapasztalataidat, mégpedig az elmédben felbukkanó gondolatok által. Ez utóbbiak révén te magad hívod életre és működteted ezt a mindenható törvényt.”
Byrne Rhoda
Rhonda Byrne: A Titok – a legnépszerűbb spirituális könyv a Vonzás Törvényéről.

Amióta Rhonda Byrne könyve, és a róla készült film megjelent, azóta rohamosan elterjedt a Vonzás Törvényéről beszélni. Ezzel egy időben és azóta is rengeteg hasonló témájú könyv jelent meg a piacon, ami elindított egy újfajta szemléletmódot egy újfajta mozgalmat.
A könyv tartalma lefedi az élet minden területét, beleértve az emberi kapcsolatokat, az egészséget, a munkát és a pénzt, de gyakran általánosságokat említ. A Titok feltárása nem más, mint a Vonzás Törvényének az alkalmazása az élet mindennapjaiban.

A könyv szerint ennek az univerzális törvénynek az alkalmazása egy rendkívül egyszerű dolog: csak kérj, higgy benne, és fogadd el, illetve be a dolgokat. Egyszerűnek tűnik, de a valóságban talán még sem ennyire egyszerű. Sok-sok berögzült hiedelem, gondolat, érzés van bennünk, ami korlátozza a törvény működését. Tudattalanunk leginkább nem azokat a rezgéseket bocsájtja ki, mint amit a tudatos szintünk vágyainak eléréséhez szükséges lenne. Dolgozzunk önmagunkon, hogy ezeket a tudattalanul magunkban hordozott csomagokat felnyissuk, és feloldva a bennük lévő tartalmat, valóban tudatosan tudjuk alkalmazni a törvényt.

Persze az alap, hogy mint minden univerzális törvény, ez is működik. Akár hiszel benne, akár nem. Folyamatosan teremtődik körülöttünk a világunk, és mindig az kerül be az életünkbe, amit magunkból kibocsájtunk. Bár ezt leginkább a tudattalanunk működteti addig, amíg ezt fel nem ismered.

Nekem ez a könyv és film a szemléletformálásomhoz tett hozzá nagyon sokat. Elgondolkodtatott, felnyitotta a szememet, és elindított egy érdeklődést bennem, hogy megnézzem mi is van e mögött. Ennek négy éve. A kezdeti próbálkozások nehezen adtak sikerélményt, de mára már annyi tapasztalatot, információt gyűjtöttem, annyi csomagot kibontottam magamban, hogy egyre hatékonyabban alkalmazom a Törvényt.
Érdemes megtanulni a helyes kommunikációt az Univerzummal.

A könyv magyar szinkronos film formátuma is elérhető itt
Egy tök jól használható irányított meditáció is kiegészíti itt