lendületA győzelem mindig az egó produktuma.

Önreflexió – előzmény itt

Állj meg! Figyeld meg önmagad! Nézd meg, hogy mi az, amire vágytál, amit erről a vágyott állapotodról gondoltál, éreztél, és amit ezért tettél? Vizsgáld meg önmagad mindegyik területen: szellemiséged, érzelmi világod, mentalitásod és tetteid mikor és mennyire voltak összhangban?
Mikor támogatták mindannyian a vágyott álmodat?
Készen vagy-e már minden területen arra, hogy gyorsan megvalósítsd a céljaidat?

Gyakran előtérbe kerül az, hogy nincs meg a harmónia ezek között a területek között. Mindegyik terület a saját magunk része, de ha az egyik alacsonyabb szinten működik benned, mint a másik, akkor késleltetve történik meg az eredményesség. Vagyis, akkor fogod elérni a kitűzött célt, ha hasonló fejlettségi szinten lesz benned a szellemed, az elméd (gondolataid és érzelmeid összessége) és a cselekedeteid mindegyike.

Ha foglalkozol önismerettel, önfejlesztéssel és nagyjából képben vagy a tudatosság terén is, akkor tudod, hogy miről beszélek. Ha nem, akkor röviden vázolva mindez annyit tesz, hogy ha előbukkan a szellemiségedből egy vágy, ami álomként egyre többször megmutatkozik előtted, akkor ez a vágy egyszer csak elkezd felerősödni. Annyira felerősödik, hogy már nem tudsz tőle gondolati síkon sem szabadulni. Átveszi a mentális irányítást ezen a területen, és csak ekörül forognak a gondolataid. Meggyőződéseddé válik egy idő után, hogy az az álmod tökéletesen illeszkedne az elképzelt jövődhöz. Elképzeled és a képzeleteid egyre csodásabb érzésekkel töltenek el. Információkat gyűjtesz és egyre magabiztosabb a hited, hogy meg tudod valósítani.

Az érzelmi és mentális felkészülés, majd elfogadás után jön a cselekvés előszakasza, a tervezés. Amikor már annyira erőssé válik mindez, hogy eldöntöd: belevágsz. Kezdődik a cselekvés. Tervezel és teszed a tennivalóidat, mert a tudatos síkodon hiszed, hogy képes vagy rá, és az egód is megengedi neked mindezt egy szintig. Aztán eléred azt a szintet, amiről már tudatosan nem tudsz. Ez a tudatalattid szintje (95%). Jókora terület. Sokkal nagyobb, mint a tudatos szinted (5%). De eddig ebben az 5%-ban voltál, tudatosan.
Itt azonban már átveszi az irányítást az automatikus programod, vagy ha önfejleszted magad, akkor az automatikus programodból a maradékod. Ez X%, attól függően, hogy hol tartasz az önfejlesztésben.

Ha fáradsz és fogy az energiád, ha egyre kevesebb dologból tudsz erőt meríteni, akkor előbukkannak a semmiből ezek a régi programok és egyik pillanatról a másikra, kegyetlenül visszacsavarnak a régi énedbe. Amikor az egódat annyira megerősítetted a mögötted lévő életutadon, hogy akármennyit tettél már a megszelídítéséért, és akármennyire hiszed, hogy a kezedben tartod… vannak szakaszok, amikor ráeszmélsz, hogy még sem!
Valamiből újra erőt merít és lecsap rád. Lecsap rád akkor, amikor fogytán az energiád. Akkor, amikor elgyengülsz. Akkor, amikor tudja, hogy most már szinte tehetetlen vagy. Engedte, hogy kifacsard magad, és ebből nyerte vissza újra az erejét. Mert az egónak meg van ehhez is az ereje!

Az önreflexió nem más, mint önmagad kívülről történő megfigyelése és a folyamataid felismerése.
Lásd, hogy mi történik veled ebben a szakaszban. Ismerd fel ezt az állapotodat.
Ha tudod, hogy ez is a folyamatod része, akkor könnyebben felállsz, újra megtalálod az energiaforrásaidat, feltöltöd magadat és továbblendíted önmagad még az egód kerítésén is át.

Kérdés, hogy mekkora erőd van saját magad kerítése előtt állva ehhez a lendítéshez ?!