Egy fiatal, 27 éves nő életútjának kezdete rajzolódik ki a Sajtos Ági történetéből. Hivatásaként egy segítő szakmát választott, amikor a Debreceni Egyetem pszichológia szakán megszerezte diplomáját, de az élet mégis más irányba terelte. És Ő hagyta. Engedett a terelésnek. Talán hozzájárult ehhez az engedéshez az is, hogy kezdő pszichológusként fejlett önismerettel rendelkezett, és ismerte az élet irányításának belső folyamatait. Nem a pszichológiai praxis kialakítása, nem a pénzszerzés motiválta. Sokkal inkább figyelt a belső megérzéseire, ami elvezette a jelenlegi helyzetéhez, mert engedte. Jól érezte, hogy hivatása az emberek segítése lesz, de ehhez a jógát találta meg közvetítőeszközként.

21Egyetemi évei alatt egy úgynevezett törzsi fúziós hastáncot fedezett fel, amit egyre közelebb érzett magához, és amit tökéletesíteni akart. Ez a tökéletesítési folyamat vezette el a jógához, és itt érintette meg ez az egyszerű, letisztult, csendes mozgásforma. Kezdetben kb. másfél évig, a szülei vidéki városkájában (Balkányban) tartott jógaórákat néhány helyi pedagógusnak, belső inspirációi azonban folyamatosan vitték az új jógatípusok megismerése felé. Tovább képezve magát gondolt egyet: Debrecenben bérelt és kialakított egy helyiséget, ahol elkezdte működtetni a saját jógastúdióját, a Dahlia-t. Gerincjóga, hatha és astanga lett a képzettségi repertoárja.

Ha valaki azt teszi, amit szeret, és nyitott a fejlődésre, akkor úgy alakulnak a dolgai, hogy elé kerülnek azok a lehetőségek, amelyekben kiteljesedhet. Ez történt Ágival is, amikor belelátott a Mandala Stúdiók működésébe, amikor megismerte azokat az embereket, akik támogatták abban, hogy egy ilyet Ő is létrehozhasson itt Debrecenben. Sok-sok munkával, utánajárással, intézkedéssel, kitartással, végre 2015. május közepén, Budapest, Pécs és Szeged után megnyitotta az ajtaját a Mandala Jóga Debrecen is.

Információ Ágiról és a Stúdióról itt.

pageItt Debrecenben már egy éve keresem azt a jógastúdiót, ami számomra, az itt tartózkodásom idején a legmegfelelőbb. Több helyet kipróbáltam, vettem egy-egy havi bérletet ide is és oda is, de nem állapodtam meg sehol sem.

Keresési szempontjaim:

  • az oktató személyisége, stílusa, közel álljon hozzám, fejlesztő és inspiráló legyen;
  • legyen egy napon belül több időbeni óraválaszték;
  • passzoljon az én jövős-menős, utazós életvitelemhez;
  • könnyen megközelíthető, tiszta és higiénikus legyen.

Jelentem megtaláltam!  :)

Az Ági személyisége, csendes, szelíd nyugodtsága áthatja az óráit is. A jógázáshoz, a belsőre figyeléshez nekem erre az energiára van szükségem. Az órái során figyel arra, hogy a résztvevők mit bírnak el a pózok kitartásánál, akinél érzékeli a segítő, fejlesztő igazítást, ott finoman, lágyan megteszi.

A stúdió két termében, naponta 4-5 alkalommal másfélórás jógázásra van lehetőség, így bármikor van időm, reggel, délelőtt, délután vagy este, ahogy nekem jó, csatlakozhatok. Két perc séta a lakásomtól és ott vagyok. Tiszta, higiénikus, és amit eddig sehol nem tapasztaltam, hogy a jógaszőnyegeket mindenki maga után áttörli egy tisztítófolyadékos kendővel, elvégre rendesen odaizzad talpunk-tenyerünk. Ez tetszik. :) Külön figyelnek a folyadék és energiapótlásra. Finom gyógy- és frissítőteákat, magvakat, gyümölcsöket fogyaszthat az, akinek igénye van rá. Ez is tetszik. :)
A jógaórák mellett rövid oktatásokat is szerveznek, ahol mélyebben elsajátíthatjuk a jógázás technikáját, megérthetjük az ászanák hatásait, megismerhetjük testünk működését a mozgásformák hatására. Ez még jobban tetszik. :)

Mindezért köszönet Áginak, mert ő alakította ilyenné!

Mit is üzen ez a történet?
Ismerd fel, hogy mi az, amit szeretsz! Tedd azt, amit jónak érzel, és minden úgy alakul, ahogyan a legjobb neked! Menet közben persze vannak feladatok, megoldandó, könnyed és gyakran nehéz helyzetek, de ezektől fejlődsz és erősödsz. A kitartó munkának pedig mindig meg van az eredménye, ami repít a siker felé. Mindezt Te tudod létrehozni magadnak azzal, ha teszed a dolgodat úgy, ahogyan szereted! Csak ez számít! :)