Kattints arra a linkre, amelyik szolgáltatásomról bővebben szeretnél olvasni!

LEMangURIA

“Ha mozdulok, a Testem oly’ ösvényeket tár fel előttem, ahová bepillantva meglátom Valódi Önmagam. Ez számomra a LEMangURIA.”

– Szalai Judit – LEMangURIA tanító

Szabad lélektánc – élettánc

A szabad lélektánc a mozgásmeditáció egyik formája, amiben a mozdulatainkon keresztül mutatkoznak meg azok a berögzült sémák, gátló blokkok, amelyek az életvitel gördülékenységét akadályozzák. Ha megmutatkoznak, akkor a tudattalanból a felszínre is kerülnek, és ugyancsak a mozgás segítségével átformálhatóvá válnak.

Ez a testmunka egy speciális mozgásforma, ahol a táncon keresztül tapasztalod meg önmagadat, hallod meg belső hangodat. A testtudatosságunkat, a lélek érzelmi minőségét és a szellemi tudati tanulási folyamatainkat egy pontban, egy pillanatban integrálva tudjuk megmozdítani.

A lelkünk a testünkön keresztül kommunikál velünk. Érzeteken keresztül beszél hozzánk. Energiaszintünk, betegségeink, fájdalmaink mind a lelkünk jelzései. Mutatják, hogy rendben van e minden, jó irányba haladunk, vagy esetleg valami nem stimmel. Testünk nem más, mint az elménk és a lelkünk kivetülése.

A lélektánc az önismeret egy speciális formája, ahol a szabadon mozdulással …

  • a saját ritmusodban járod a belső utadat

  • tükörként meglátod önvalódat

  • megregulázod az elmédet

  • feloldod a félelmeidet és gátló programjaidat

  • felszínre hozod rejtett képességeidet

  • megnyitod és aktiválod kreativitásodat

  • megerősíted önvállalásodat

  • áramlásban gyógyítod önmagadat

Nézd meg a videót, és ismerd meg a LEMangURIA-t!

A tánc segíti a test-lélek-szellem integrált, harmonikus működését, az öngyógyulás folyamatait, és egy könnyed, felszabadult, örömteli életérzés kialakulását, berögzítését.

Mindezt foglalkozásvezetőként a LEMangURIA szabad lélektánc módszerével segítem.

A szabad lélektánc helyszíneit és időpontjait nyomon követheted az ESEMÉNYEK menüpontban.

Amennyiben igény van a te lakóhelyeden is LEMangURIA szabad élettáncra jelezd felém. Minimum 10 fő részvételével megszervezzük a tánctalálkozókat.

Kreatív szabadtánc gyerekeknek

A gyerekek játékos mozdulatokon keresztül ismerkednek meg a szabadtánc világával, a zenei és a ritmikai sokszínűséggel. A fizikai szinten játékosan, észrevétlenül fejlődik az óvodás és kisiskolás korú gyerek mozgáskultúrája, ritmusérzéke, testtudata. Lelki szinten pedig szórakozva, a mozgáson keresztül oldódnak fel belső gátjai, fokozódik, esetleg lágyul magabiztossága.

A korosztály közösségi mozgásfejlesztő játékait kombinálom a zenével és a tánccal, megfűszerezve némi dramatizálással. Ezzel formálódik a társas kapcsolata, az együttműködő képessége, a nonverbális kommunikációja, testbeszéde, a mások előtt tiszta, egyértelmű önvállalása. A tánclépések, szabad mozdulatok közben észrevétlenül fejlődik a gyerek mozgáskultúrája, ritmusérzéke, önbizalma.

Ez a táncforma nem tánctanulásról szól. A zene, a ritmus hallatára a gyerek önvalójából megmutatkozó kreatív mozdulatok megélése, a fizikai térbe való megmutatkozása nyitja meg a gyerek energiáinak szabad áramlását. A szabad táncban nincs koreográfia, nincsenek betanult mozdulatok, hiszen éppen a sémanélküliségről, az áramlásról, az önmaga éberségéről, a spontán kapcsolódásokról szól. Ahogy az életben is spontán helyzetekben kell helytállni, hiszen nem tudunk mindenre felkészülni. De nem is kell, mert ha kialakítjuk az alapképességeket, akkor bármikor, bármilyen élethelyzetben alkalmazni tudjuk őket.

A gyerekek egy laza, kötetlen, felszabadult közegben bontakoztathatják ki ezeket a képességeiket, az egészséges szabad mozgást biztosító foglalkozásokon megélhetik valódi önmagukat és formálhatják a világhoz fűződő kapcsolataikat.

Szülőként figyelemmel kísérheted gyereked fejlődését, ha van kedved bekapcsolódhatsz te is a mozgásba.

Óvodák, iskolák is igénybe vehetik ezt a mozgásformát.

A kreatív szabad gyerektánc helyszíneit és időpontjait nyomon követheted az ESEMÉNYEK menüpontban.