11349070_830517587024160_164091059_nKipróbáltuk!
Előzmények itt.

Egyre népszerűbb ez a közösségépítő sport. 20 fő, párosával ül a 13 m hosszú hajóban. A hajó elején a dobos adja az evezés ütemét, a végén pedig egy kormányos irányítja a hajót. Elől sárkányfej-hátul sárkányfarok. :)
Mindenki csak egy irányba evez. A jobb oldalon ülők csak a jobb oldalra, a balon ülők csak balra. Kenus lapáttal és kenus evezési technikával. Az összeszokott, azonos ritmusú evezésen van a hangsúly. Akkor megy jól a hajó, ha a csapat egy ritmusban evez. Nem kell erősnek és edzettnek lenni, csak érezni kell a csapat ritmusát.

Ezért ez egy olyan csapatépítő tevékenység, hogy szinte öntudatlanul, az érzékeléseinkre hagyatkozva kell egymásra figyelni. Figyelni a dobszó ütemét, figyelni az előttünk és a mögöttünk ülő evezőmozgását. Figyelni az egész hajó egyensúlyát. Figyelni a víz billegését. Figyelni az egész csapat mozdulatának ritmusát. És figyelni magadat, hogy megfeleljen mindened mindennek és mindenkinek. Nem kényszerből, hanem csak úgy, magadért és a csapatért. Együtt a csapattagokkal, együtt az érzékeléseiddel és együtt a természettel. :)

Óriási élmény!
Olyan csapatépítés ez, amikor nem kell megmagyarázni senkinek semmit. Teszed a dolgodat azért, mert jó neked és azért, hogy a csapatnak is jó legyen. Figyelsz magadra és a csapatra. Jó érzéssel, mert ezen van a lényeg. Ennyire egyszerű az egész. Nincsenek okok és okozatok, nincsenek miértek és hogyanok? Olyan formálást ad ez, csak úgy spontán, amit kevés csapatépítő tréning tud megadni. Megmagyarázhatatlan belső folyamatok zajlanak mindenkiben, aki beszáll a hajóba.11304128_830517580357494_1342675807_n

Könnyedén, lazán, jó kedvűen, és akkor feltudod venni a ritmusát mindennek. Összetudod hangolni magadat mindennel. Ha görcsösen akarod, hogy a legjobban sikerüljön, akkor kudarc lesz a vége. Ahogyan a mi öt futamunkból a negyedik meg is mutatta. Nagyon nyerni akartunk, nagyon belehúztunk, és meg is nyertük a futamot, de a célba érés után a hajóval együtt beleborultunk a vízbe. :) Nagy élmény volt a “vízimentés” egy 3,5 m mély tóból úgy, hogy a csapat nagy része nem tudott úszni.  Ez is sok mindent megmutatott a csapatból: pillanatnyi helyzetkezelés, kinek van lélekjelenléte, ki kap pánikrohamot, ki tud azonnal segíteni a másiknak … Húúú! De jó volt! A borulás még jobban összekovácsolta a csapatot!

Olyan ez, mint az életben minden. Ha görcsösen akarod, tuti nem az lesz az eredmény, amit vársz. Bár az is sokat mutat, abból is sokat tanulhatsz. De ha hagyod, hogy történjenek a dolgok, csak figyelsz, és a történések minden pillanatát élvezed, akkor élvezetes lesz az egész életed. Minden úgy sikerül, ahogyan neked a legjobb.
Na, ezt mutatja meg ez a versengés is.

  • Ha vezető vagy mindenképpen vidd el a csapatodat egy ilyen versengésre!
  • Ha nem vagy vezető, akkor szedj össze egy jó társaságot, akik nyitottak az ilyenre, és GYERÜNK!
  • Ha csak egyedül vagy, akkor menj el egy meghirdetett versenyre nézelődőként, és meglásd lesz számodra egy hely az egyik hajóban. (Ha akarod!)

1Próbáld ki! Az egyik legjobb! :) 

HAJRÁ “VIDÁM ENCSENCSIEK!” :)

Köszönjük a szervezést!: Sport Mindenkiért Egyesület
Köszönjük a szponzori támogatást!: Ácsceruza Kft., Hajnal Consulting Kft.

Ez is egy JÓ NAP volt! Jöhet a következő! :)