Tanulás40 felett a tanulás legjobb módja az önképzés, és ezt 1000%-osan állítom!
Bár értékes és hasznos az iskolai képzések sokasága, de a gyakorlatban hasznosítható dolgok nagy részét nem az iskolapadokban tanuljuk meg.
Szerintem a kiegyensúlyozott, boldog és sikeres életforma megtalálásához is az önmagunk tanítása vezet el a legeredményesebben. Megkeresni, utánajárni az érdekelt témakörnek. Interneten, könyvtárakban kutatni, szenvedélyes információhajhászásba kezdeni. Gondolkodni a megoldási és megvalósíthatósági lehetőségeken. Kipróbálni „élesben” azt, amit így megtanultál és megtalálod magadnak a járható verziót. Csiszolgatod, finomítgatod, magadra hangolod, és kialakítod a saját magad módszerét, aztán azt fejleszted tovább…

Ezernyi lépés, és lehetőség a fejlődésre. Persze mindez csak azoknak az embereknek ad örömöt, aki személyiségében megvan a változási, fejlődési hajlandóság, a kreatív gondolkodás, a merészség, amit ki tud bárki alakítani magában.
Sok olyan embert is ismerek, akik nem így vélekednek. Elfogadják az irányított munkavégzést. Van, aki üzemben-szalagos gépsor mellett monoton dolgozik egy betanult munkafolyamattal. Van, aki a közmunkaprogram alacsony minőségű lehetőségeibe ragad bele. Teszik mindezt minimálbérért, gyakran diplomával is, és örülnek, hogy munkájuk van, a világért sem változtatnának.

Tudd, hogy változtatni bárki, bármikor tud! Mindegy, hogy hol élsz! Mindegy, hogy mennyi idős vagy! Mindegy, hogy milyen az egészségi állapotod, a pénzügyi, a társadalmi vagy a családi helyzeted!
Ezektől semmi nem függ!
Tudd! Egyedül csak a Te döntéseden múlik minden!