Ha alkalmatlannak érzed magadat valamire, az valóban azt jelenti, hogy képtelen vagy rá?
Nem. Nem jelenti azt.
Inkább csak nem gondolod, hogy megtudnád csinálni.

A hitrendszerünk szerint leginkább olyan dolgokban hiszünk, amit az elménk kreált meg a maga hasznára. Így van ez az öngyógyítással is. Már pici korban az orvosokra bízták a gyógyítást a szüleink, és az a tudat van a programunkban, ha megbetegszünk, akkor csak az orvosok tudnak meggyógyítani mindenféle vegyi kemikáliákkal, gyógyszerekkel. Pedig a testnek van egy olyan veleszületett képessége, hogy meggyógyítsa saját magát. Ahogy saját eltorzult működésed létrehozza a testedben a betegséget, ugyanúgy csak ő tudja véglegesre kijavítani.

Öngyógyító rendszerünk

Minden testben létezik egy csodás öngyógyító rendszer, ami bármilyen testi vagy nem testi problémát képes meggyógyítani. Ezzel születünk. Úgy hívják, hogy immunrendszer. Ez nem új hír, ezt bizonyára te is tudod. :)
De vajon tudod-e, hogy ez a rendszer szinte azonnal képes rendbe hozni egy megbetegedést elindító problémát, még mielőtt az valóban probléma lenne. Ez a rendszer megtudja szüntetni, amint először jelentkezik, elképesztő gyorsasággal és hatékonysággal.

Ha megkérdezed, hogy létezik-e olyan betegség, amit az optimálisan működő immunrendszered nem tud meggyógyítani?
A válasz az, hogy NEM!

És a hangsúly itt az optimálisan működőn van. Mert leginkább olyan életvitelt folytatunk, ami kikapcsolja a testünk immun- és gyógyító rendszerét. Már gyerekkorban megkezdődik ez a kikapcsolás, aztán a stresszes, túlpörgött életforma csak fokozza ezt. Mindehhez társul az, hogy születésed óta a tudatodban nem rögzült az a program, hogy „KÉPES VAGYOK MEGGYÓGYÍTANI ÖNMAGAMAT!”
Tehát a hitrendszered sem támogatja a gyógyító rendszereid működését. Ha pedig nem hiszed el, hogy képes vagy rá, ha nincs meg benned az öngyógyító tudat, akkor nem is tudod működtetni.

A képesség az nem más, mint hogy mentálisan egy képet jelenítesz meg magadban, ami elindít egy folyamatot. Ezt a folyamatot gondolkodásnak hívjuk. Kép nélkül nem jön létre gondolat, mert az emberi gondolkodás mindig képszerű.
Először jelenítsd meg magadban azt, hogy képes vagy meggyógyítani önmagadat, ha már beteg vagy. Nem a gyógyszerek és a kemikáliák hatóerejében higgy, hanem a saját veled született képességedben. Az immunrendszered erejében.

Lásd magadat gyógyítóként!Tudd, hogy képes vagy rá!

Természetesen a hitrendszerben ez a rész nem fog átalakulni egyik napról a másikra, és a betegség sem fog ettől eltűnni. De ez lehet az az első lépésed, amit teszel azért, hogy a tudatod formálásával újra életre keltsd az öngyógyító képességedet.