FB-2-Klub-crop-cropNagyszerű olyan dolgokat csinálni, amiben érzem, hogy közel áll hozzám. Elindítottam a Nőklubot, ahol nők segítik a nőket. Véleményükkel, észrevételükkel, tapasztalataik átadásával vagy csak egyszerű jelenlétükkel, energiájukkal.

Ismerkedés – témafelvezetés – gyakorlatok – önfelismerések – hozzászólások – viták, más és más vélemények – self-coaching, csoportos coaching – kreatív eszközök – befelé fordulás – relaxáció, meditáció.

Az első két alkalommal a nőiségnek az a része került előtérbe, amivel rávilágítottunk arra, hogy mindenki más szűrőn keresztül látja és éli meg a saját nőiségét. Ahányan vagyunk, annyi félék. Mindenkinek más az értékrendszere, az érzelmi világa, az attitűdje, a gondolkodásmódja, a személyisége stb.
Ez mitől alakul ki? A környezeti hatásainktól, amelyek a fogantatásunktól kezdve körülvesznek, formálnak, alakítanak minket olyan emberré, olyan nővé, amilyenek most vagyunk.
Tetszik-e neked az a nőiség, amit éppen most élsz? Ha nem, hogyan tudod átformálni az énképedet olyanná, hogy jól érezd benne magadat?

Csoportos coaching módszerrel egy fiatal nő párkapcsolati problémáját tárta elénk, amelyre közösen hoztunk létre megoldási lehetőségeket. Itt került előtérbe az önszeretet.
Szereted-e magadat? Az önszeretet milyen formában van jelen az életedben? Hogyan tudod ezt kialakítani vagy fokozni magadban? Mire van hatása ennek az érzetnek?

Önismeret – önelfogadás – azonosulás – önbizalom – önértékelés – önbecsülés folyamatait érintve, ki melyik területet tartja fontosnak? Milyen tapasztalatai vannak ezekről? Mit tesznek ezekhez a gyerekkorunkban megélt tapasztalatok és a szülői kapcsolataink?

Izgalmas módszer ez a klub. Olyan vagyok benne, mint egy moderátor. Beindul egy folyamat és generálja magát szinte minden. A foglalkozásoknak nincs előre összeállított forgatókönyve. A célom csak annyi, hogy egy támogató, segítő közeget hozzak létre a nők számára. Ismerek néhány módszert és technikát, amivel eredményesebbé tudom tenni a folyamatokat, de a női jelenlét alakítja a tartalmat.

Hogyan?
Afelé megyünk, amerre a jelenlévők igénye viszi. Minden alkalommal van egy központi téma, ami az előző klubfoglalkozáson fogalmazódik meg (Ez a mindig más téma megtalálható a weboldalon). Ebből indítunk egy kis elmélettel és gyakorlattal, aztán megyünk arra, amerre a nők viszik a témát. Néha visszakanyarodunk, aztán jön egy új irány egy másik nőtől. Kiben, mi jön fel ebben a közegben? Kiben mi fogalmazódik meg? Ki mit tud hozzátenni? Ki mire akar megoldást találni?
A végén mindenki visz magával valamit, amin tovább gondolkodik, ami tovább dolgozik benne, ami megmozgatja a belső lényét, a nőiségét. Vagy a helyére kerül valami, vagy felkavarodik valami, vagy elindul valami. Akármi történik a nőben belül, mindennek oka és ideje van. Ez az idő pedig akár lehet egy nőklub foglalkozási ideje is.

Hálás vagyok, hogy közreműködhetek ezekben a folyamatokban!