„Ne tépelődj a múlton, és ne aggódj a jövő miatt. Létezz a jelenben!” – Anna Black

Kezdődik számomra a tudatos LELASSULÁS éve.jelenlét

Jó pár éve szokásom, hogy az év elején átnézem az előző évi írott terveimet, megnézem mi az, ami megvalósult, mi az, ami átalakult, és mi az, ami csak úgy bejött a semmiből, a tervezés megkerülésével.
Sokat nyüzsögtem, pörögtem, alkottam az életemet tudatosan 2014-ben és 2015-ben is. Bár gyakran megtorpantam, és hagytam, hogy sodorjon az ár, de mégis inkább az intenzív aktivitás jellemzett. Az elmém dolgoztatott ezerrel.
Sorolhatnám, hogy mennyi mindent létrehoztam, elindítottam, megalkottam, mennyi mindenben részt vettem: új weboldal, image, nőklub, nőakadémia, DCC, előadások, TEDx, média megjelenések, projektzárások, falusi közösségi programok….
Most azonban eljött az az idő, amikor a megalkotott rendszereket elengedve nézni fogom, hogy merre vezet az út. Mi az, aminek itt van az ideje és mi az, aminek még nincs.

Mivel én irányítok, és az értékrendemben az első helyen van már jó ideje a szabadság, így ezt helyezem most is előtérbe. Lelassulok és szabadon átadom magamat az élet könnyed áramlásának. :)
Második helyen a tudatosság szerepel, így mindezt tudatosan teszem úgy, ahogyan a legjobb számomra.
Nem tervezek előre, csak látom magam előtt a céljaimat és naponta kézbe véve a célfüzetemet elvégzem a vizualizálási rituálémat. Ennyi a tervezésből elég ahhoz, hogy majd úgy alakuljon minden körülöttem, hogy ezek a célok megvalósuljanak. Tapasztaltam már, hogy ez a legragyogóbb rendszer.
Egyre hosszabb ideig az elmém irányítása nélkül fogok létezni. :)

Gyakran olvasható, hogy a „HOGYAN” majd jön magától, csak legyünk rá nyitottak és befogadóak.
Nos, én most teret adok ennek a tapasztalásnak. Megengedem magamnak, hogy ha jön a helyzet, és megérint, majd akkor eldöntöm, hogy merre tovább, és akkor majd teszem a dolgomat úgy, ahogyan érzem, hogy jó tennem.

Elsődleges tennivalóm most a jelenben levés és az örömködés!

Kísérletezni fogok, hogyan tudom az életemben a tudatos jelenlétet a figyelmemmel napi gyakorlattá, szokássá tenni, hiszen erre az élet minden pillanatában adódik alkalom. Csak tudni kell használni, alkalmazni úgy, és olyan ütemben, ahogyan az nekem jó!

A terveim pedig, ezáltal valósulnak meg, könnyedén laza életvitellel.
Írok majd róla.  :)