Nőakadémia – mert nőnek lenni a legjobb!

“Senkinek nincs nagyobb hatalma világon, mint annak a nőnek, aki tudja, mit akar, és elszántan halad a célja felé.”

– Philippa Gregory

A nőiség és az egyensúly megéléséhez szükséges az életterületek összehangolt, harmonikus működtetése. Ennek az ismeretét nem tanították meg az iskolában és nem tanultuk meg a családi nevelkedésünk során sem. A könnyed és kiegyensúlyozott élethez mégis szükség van azokra az információkra, arra a tudásra, amivel nőként, mi magunk vesszük irányítás alá a nőiségünk megismerését és a bennünk lévő szunnyadó női erők aktivizálását.

Élettapasztalataim és munkáim során sok-sok nő tárta fel előttem életének kritikus szakaszait, amelyeknek legtöbbször az volt az oka, hogy nem ismerték önmagukat, a női energiáikat, nem ismerték a női szerepek közötti összekötőkapcsok alkalmazási lehetőségeit és nem tudták, ezen ismeretek hiánya miatt tudatosan, felelősségteljesen élni az életüket.

A női beszélgetések, coaching folyamatok tapasztalatai mellett évekkel ezelőtt még saját nőiségem megélése is hiányos volt. Saját magamat „építettem” újra nővé, tudatosan alkalmazva az évek alatt megszerzett ismereteimet, tudásomat. Ezek adták az inspirációmat ahhoz, hogy a nőiséget érintő területeket kompletten, egy több részből álló képzési sorozat segítségével összedolgozzam. Így jött létre a Nőakadémia, amiben a nőiség kerül a középpontba úgy, ahogyan én tapasztaltam meg a női minőségben rejlő erőt.

A Nőakadémia 10 részből álló moduljai ennek a női minőségnek a megélését helyezik előtérbe, amelyek rendszerességgel követik egymást. Mindegyik részben önállóan dolgozunk fel egy-egy olyan témát, amely felöleli az élet adott területét. A lexikális tudás átadása helyett itt a képességeid fejlesztésére fókuszálunk, hiszen hosszútávon ez biztosítja azt a tudatos fejlődést, amely átformálja és megerősíti nőiséged megélését, a külső-belső egyensúlyod megtartását.

A modulok vezetésében több külső szakember is részt vesz: pszichológus, női egész-ség tréner, holisztikus- és gasztrocoach, önismereti tanácsadó, párkapcsolati szakember, lélekkozmetikus, pilates, jóga és nia-technique oktató, hangtál terapeuta, stílustanácsadó, asztrológus, stb.

A 10 modul tartalma

 • 1. Trendinek lenni vagy nem lenni
  A nőiség alapjai. Milyen a mai nő és milyen az örök nő? Személyes varázsod felfedezése, megerősítése. Hogyan idomulsz a körülötted lévő elvárásokhoz? Hogyan alakítsd át magadat, hogy minél közelebb kerülj a benned lévő nőhöz? Jobb és bal agyfélteke együttes működése.

 • 2. Belülről kifelé
  Te, mint egyéniség, individuum. Valódi önmagad felismerése: önismeret, önbecsülés, önelfogadás, reális önértékelés. Szemléletváltás, attitűdformálás. Hitrendszered, értékrended, berögződött szokásaid, belső programozásod átalakítása. Generációs helyzeteid, félelmeid felismerése.

 • 3. Tökéletes egyensúlyban
  Test, lélek, szellem – Harmónia a hármas egységben. Energiatörvények megjelenési tere az életedben, rezgések összefüggései nőiséged elérésében. Fejlődés a szellemi és lelki folyamataidban, érzelmi és spirituális intelligenciád foka. Miért vagy az, aki? EGO-tudat, Én-tudat különbözőségei. Női és férfienergiák, női szerepek. Töltődés, a FLOW élmény megélése, az „énidő” fontossága, energetizálás, hangmeditáció.

 • 4. Harmónia kívül belül
  Személyes stílusjegyek kialakítása. Külsőd megismerése: testalkatelemzés, színelmélet, ruhatárrendezés, kiegészítők, kellékek, smink. Hogyan látod magadat? Milyen szeretnél lenni? Hogyan tudod a külsődet tudatosan formálni? Az énideál megtalálása. Női pozitív énkép kialakítása.

 • 5. Testben rendben
  Testiség, női testképelemzés. Mozgás, járás, testüzenet. Táplálkozás, egészség, öngyógyítás. A pozitív énkép a testi-lelki egészséged alapja. A testen belüli víz hatalma. Átörökített génjeink üzenetei. Hogyan tudod magadat megfiatalítani és fitten tartani? Nia technik, jóga, meditáció a gyakorlatban.

 • 6. Tükröm, tükröm…
  Emberi kapcsolataink szükségessége. Milyen a kapcsolataid minősége? Családon belüli és kívüli kapcsolatok erőssége. Kötődések. Játszmák. Tükörelmélet. Kivel mi a dolgod? Ki mit mutat neked? Ki mire tanít? Párkapcsolat, szex, szerelem. Anya és gyermeke. Szeretetnyelveid.

 • 7. Küldetés, mert az út a cél!
  Életút megtalálása. A helyemen vagyok-e? Sorsfeladatok, ami átformálható. Merre tovább? Hogyan? Kivel? Miért? Mi a fontos? Mi visz közel a célomhoz? Életútalapok. Élj a jelenben – itt és most. Hogyan legyél proaktív? Kreatív, tudatos élet a gyakorlatban.

 • 8. Szóval vagy szótlanul
  Önérvényesítés, életszervezés, önmarketing, személyes menedzsment. Verbális és nonverbális kommunikáció, testbeszéd. Érzelmeid felvállalása. Intuícióerősítés, belső bizalom. A leghatékonyabb női erőforrásaid aktiválása.

 • 9. Tudatos Nő születik
  Álmok, vágyak, elképzelések és konkrét életcélok – céltudatos egyensúlyalakítás. Személyes „bakancslista”. Gondolkodásod tudatosítása. Felelősségvállalás, hatékony önszervezés és időmenedzsment. Anyagiak, pénzügyi intelligenciád fejlesztése, bőségtudatod fokozása. Életterületeid összehangolása: emberi kapcsolatok, egészség, család, munka, anyagi körülmények, tanulás, fejlődés.

 • 10. Az légy, aki vagy!
  Életprojekt. A célkitűzés törvényei. Belső motivációd, akaratod, tetterőd és kitartásod aktiválása és fenntartása. Életed tudatos irányítása: tervezés, életstratégia állítás, mérföldkövek, határidők. Valóságod formálása: feladatok, tennivalók, kritikus pontok átlépése, beteljesülés, SIKER!
  A sikeres, boldog, kiegyensúlyozott Nőiséged megtartása. Sikerreceptek, boldogságtippek.

A Nőakadémia azoknak a nőknek szól, akik…

 • figyelmet akarnak szentelni a nőiességük kiteljesedésére,

 • használni akarják a nőies energiájukat a hétköznapjaikban is,

 • érzik, hogy hiányzik az egyensúly az életükből, vagy a meglévőt szeretnék erősíteni,

 • tudják, hogy lehetne másként is, de azt még nem tudják, hogy hogyan,

 • szeretnének harmóniát kialakítani a belső lényük és a külső stílusuk között,

 • meg akarják találni azt az egyéni életformát, amiben nagyszerűen érezhetik magukat,

 • magabiztosan, könnyedén és boldogan akarják élni az életüket,

 • tudatossággal, attitűdváltással felelősséget akarnak vállalni saját létezésükért,

 • kíváncsiak, és fel akarják fedezni magukban a még ismeretlen női területeket,

 • magabiztossá és határozottá akarnak válni.

Nőakadémia program