vidékVidéki, pontosabban falusi nőnek mondom magamat, amivel csak egy tartózkodási helyhez kapcsolódó jelzőt biggyesztek magamra. Régen a falusi megjelölés amolyan sztereotípiaként funkcionált, szinte megbélyegezték azt, akire azt mondták, hogy falusi. Elmaradott gondolkodású, szegényes életvitelű, alacsony színvonalú, igénytelen, buta liba, akinek még a „kapa is majd kiesik a szájából”.
Valóban így van?
Falusi lévén azt kell mondanom, és nem szeretnék megbántani ezzel senkit, hogy itt valóban nagyobb az így élő emberek aránya. Ez tény. De csak ezzel a felsorolással lehet jellemezni az embereket?
Hol vannak azok a jelzők, hogy falusi emberek segítőkészek, egymásra odafigyelők, nagy közösségben élők, családcentrikusak, hagyományőrzők, egyszerű „józan parasztésszel” gondolkodók, önfenntartók, keményen és kitartóan dolgozók stb. Ezek az emberek nem érdekből kötnek és tartanak fent kapcsolatokat, nem törtetnek, nem taposnak, nem gázolnak át másokon ahhoz, hogy elérjenek valamit, megelégednek azzal és megbecsülik azt, amijük van.
Sorolhatnám még azokat az értékeket, amelyeket a falun élő emberek erényének mondhatnék. De nem vagyok elfogult és látom a problémás területeket is. Az, amit én látok a falun született és itt élők helyzetében, hogy a gondolkodás- és a szemléletmódjuk komoly fejlesztést igényel.
Mivel küldetésem, hogy segítsek az embereknek könnyebben, boldogabban és sikeresebben élni az életüket, így ehhez a szemléletmód formáláshoz én úgy járulok hozzá, hogy írok és beszélek róla. Írok itt a blogomban, mivel az internet már minden faluban jelen van, így mindenkihez eljuthat, és beszélek róla előadások, klubfoglalkozások, tréningek formájában.
Pontosan miről is?
Arról, hogy hogyan lehet úgy megváltoztatni a látásmódodat, hogy egy könnyen élhető, sikeres életet teremts meg saját magad és szeretteid számára. Függetlenül attól, hogy hol élsz, falun vagy városban, hogy milyenek a jelenlegi életkörülményeid, hogy milyen a képzettséged, milyen az anyagi helyzeted, milyen az egészséged.
Bármilyen helyzetben lehetsz, és bármikor a rajtvonalra állhatsz.
Itt a blogomban tippeket adok azokból a tapasztalásokból, amiket végigcsináltam, és amelyektől ma már azt mondom magamról, hogy egy könnyedén élő, sikeres, kiegyensúlyozott falusi nő vagyok.