Életút-tervezés

“Ne szidd a körülményeket, hanem változtasd meg őket! Ha vinni akarod valamire az életben, kerekedj fel, és keress megfelelő körülményeket; ha pedig nem találsz, akkor csinálj!”

– G. Bernard Shaw

Életút-tervezés folyamatában az egyéni életpálya kialakítása kerül a középpontba, ami a fiatal felnőttkor és az aktívkor időszakának lezárása között bármikor megtörténhet. A változtatni akarás és a változás végig kísér életünk során, mert ez nyit teret az önmegvalósításhoz, a belső kiteljesedéshez.
Életünknek vannak olyan szakaszai, amikor megtorpanunk. Amikor nincs meg a stabilitás, vagy elveszítjük a már meglévőt valamelyik életterületünkön. Amikor érezzük, hogy valami miatt nem forog jól az életünk kereke, valami miatt nem találjuk a helyünket, nincs meg az egyensúly, de a miértre nem tudjuk a választ. Pedig a válasz mindig mindenre ott van.

Hogyan működik ez a tervezői folyamat?
Az életút-tervezés rávilágít saját belső megismerésedre, a múltad, a jelened és a jövőd összefüggéseire, és segít a számodra legideálisabb megoldásokat megtalálni a jövőtervezésben. A tudatosan felépített életút-tervezés akkor válik eredményessé, ha megtalálod a megfelelő irányt, ha a kitűzött céljaid a vágyaidhoz igazodva reálisak, rugalmasan módosíthatók, és a meghatározott stratégiád a valódi képességeidhez és a valós céljaidhoz igazodik.
Ehhez az NLP módszereit ötvözöm saját tapasztalataimmal, a gyakorlatias, reális gondolkodásmóddal. A folyamat segíti az intuíciódat, új inspiráló ötletek törnek fel benned és vernek érzelmi gyökeret a realitás talaján. Mindez a belső motivációdat erősíti és stabilizálja, mert a valódi eredményt csakis ezzel a belső erővel lehet elérni és fenntartani.
A tervezés alatt pontosan kirajzolódik, hogy valójában mit szeretnél elérni, milyen életvitelben tudsz kiteljesedni, és mit kell azért tenned, hogy magabiztosan, energikusan és sikeresen éld hétköznapjaidat.

Tervezés tematikája

  • életleltárad, eddigi élettapasztalataid elemzése, eredményeid, erősségeid tudatosítása

  • belső igényeid és lehetőségeid feltérképezése

  • céljaid megfogalmazása, részcélok felállítása, életstratégiád felépítése

  • életterved elkészítése: mérföldkövek, tennivalók, határidők, személyes kapcsolatok

Egyéni ülések

10 000 Ft/alkalom
  • Időtartama alkalmanként 90 perc, az ülések száma az egyéni helyzethez igazodóan 2-3 alkalom.

Csoportos coaching

  • Alap ár
  • 5 000 Ft/alkalom
  • Maximális csoportlétszám 6 fő. Időtartama alkalmanként 180 perc.