Március első napjai. Bár még hó van odakint és mínusz fokokra ébredünk, de pillanatok alatt elérkezik a várt jó idő. Tavaszodik a természetben is és tavaszodik bennünk is. Ahhoz, hogy megtanuljuk élvezni saját belső ébredezésünket, érdemes odafigyelni arra, hogy hogyan is érezzük magunkat saját környezetünkben. Elsősorban az otthonunkban, mert ott történnek meg a biztonságot adó szokásaink, a hétköznapi tevékenységeink. Ez a külső tér adja az elsődleges stabilitást, itt tudunk leginkább ellazulni, mert itt megvan minden, amiben “otthonosan” érzi magát testünk, lelkünk, szellemünk.

Szeretem a természetet, így az évszakok tiszteletére mindig megörvendeztetem magunkat az otthonunkban is valami változással. Ennek része a dekorálás, amikor megjelenik körülöttem az az összeállított szín és forma, amiben jól érzem magamat, ami segít abban, hogy képes legyek még inkább ráhangolódni a jelenlétre. Az általam megalkotott, számomra kellemes környezetben jóérzés kerít hatalmába, ami emeli a rezgésszintemet, fokozza az elégedettségemet, és ez hatással van rám, a cselekedeteimre és a környezetem minden részvevőjére.
A túlhajszolt és gyakran túlkomplikált világunkban egy belső késztetésből tudatosan csempészek be olyan apró rituálékat, mint például egy-egy szál virág, egy színes csipke, egy illat jelenléte, ami segít abban, hogy a hétköznapiból valami ünnepit varázsoljak. Saját jó érzetem fokozására töltöm fel a körülöttem lévő teret különleges tartalommal, teszem ki a fizikai síkra az ilyesfajta alkotással is lelkem egy darabkáját.

Például:
Most a tavasz eljövetelével ez azt jelenti, hogy ideje elkezdeni a környezetünk tavasziasítását. Kezdetben a lakásunk, az irodánk kerül frissítésre, aztán majd a teraszunk, udvarunk, az autónk és minden olyan tér, amivel kapcsolatban vagyunk. A ruhatárunk sem fog kimarad ni. :)
Ezt a tavasziasodást én legalább annyira élvezem, mint a karácsony előtti lakásdekorálást, csak most a meghittség helyett a frissesség, a virágillatok, a vidám színek kerülnek előtérbe. Szeretem tavasszal is az egyszerű, letisztult dekorációt kombinálni a színes és kreatív ötletekkel. Így csempészem majd be a tavaszt mindenhová, ahol vagyok, mert ezzel a lelkemben könnyebben kerül előtérbe a  jelenem megtapasztalása.

Kezdődhet!

Még hideg van, virág az még nincs sehol, de már elkezdem az ötletgyűjtést a Pinterestről. Gyakran inspirálódok erről a weboldalról,
Elsőként itt vannak a télen összegyűlt egyszerű üvegek, melyeket néhány szál virággal kellemes lakásdísszé lehet varázsolni.