Az auránk nem más, mint egy hét rétegből álló energiadepó. Ide fut be és halmozódik fel az összes energia, ami érkezik hozzánk, és innen osztódik, innen használódik fel, innen jut tovább az anyagi testünkbe, a szerveinkbe, sejtjeinkbe. Az az egészséges ember, akinek a fizikai teste mellett az aurája is egészséges. Ezt pedig nem egyszerű létrehozni, mert nagyon kevés az ismeretünk erről az egész energetikai világról. Ha az auránk egyetlen rétege is károsodik, az megjelenik a fizikai testünkben. Ez pedig befolyással lesz az egész földi életünkre.

A beérkező energiánk központjait csakráknak nevezzük. A tisztánlátók szerint a csakraközpontok olyanok, mintha forgószél központok lennének, amit két erőtér energiaáramlata hoz létre. Az egyik a kozmikusenergia, ami az univerzumból, fentről lefelé ereszkedik, a másik pedig a föld energiája, ami felfelé emelkedik. Ezek az energiák a testünkön áthaladva keresztezik egymást, létrehoznak egy mágneses mezőt, és ezekben a kereszteződésekben terelik az energiát a csakra központok a megfelelő irányba, a megfelelő helyre.
De nem csak ez a két univerzális erő ad energiát nekünk, hanem e két erőhöz még hozzáadódnak a környezetünkből felvett energiák összessége is: életvitelünk minőségéből, szükségleteink kielégítéséből (evés, ivás, pihenés, szex…), emberi kapcsolatainkból, érzelmi világunkból, mentális gondolkodásunkból, egós játszmáinkból, elmés törtetéseinkből …

A csakrák egyik feladata, hogy a felfogott energiát használhatóvá alakítsák a testünk számára. A testünk egészsége a csakrák helyes működésétől függ, amire visszahat az éter-, asztrál-, érzelmi- és mentális részünkben lévő energiaáramlás, amit szintén a csakrák működtetnek.

Na ez egyre bonyolultabban hangzik, de majd egyszer csak letisztul az infó, és összeáll a kép. A dimenziós testeinkről majd bővebben írok egy másik posztban.

Jó tudni azt is, hogy a csakráink rezgéseket keltenek, és ezeken a rezgéseken keresztül fejtik ki hatásukat. Ha megfelelő tartományban rezegnek, akkor jól, sőt egyre jobban működnek, ha alacsony szintű a rezgésük, akkor lelankadnak, az energiaáramlás alább hagy, pangni kezd, és a fizikai testben ez megbetegedéseket eredményez. De megbetegít a túlpörgött rezgés is.
Egyszóval, jó, ha megtalálod azt az ideális energiaszintet, aminek a rezgésében jól tudsz működni. Persze ez folyamatosan változik, úgyhogy jó, ha kialakítod magadban azt a képességet, hogy felismerd a változással járó energiarezgésed szintjét is. :)

Jó hír! Mindez megtanulható!
Én is most tanulom, és egyre jobban tudom használni ezt a képességemet.

A legalapvetőbb csakraközpontjaink, amelyek a fizikai síkon a legintenzívebben működnek, működtetik a szerveinket és saját magunkat:

  • gyökércsakra
  • köldökcsakra
  • napfonat csakra
  • szívcsakra
  • torokcsakra
  • harmadikszem csakra
  • koronacsakra

A googli ezernyi oldalon hoz információt mindegyik csakrához, információkat gyűjthetsz mindegyikről.

A számomra lényeges infókat erről a témáról én is posztolom majd, ahogy megéltem, és megértettem, hogy egy-egy csakra működése milyen szerepet tölt be az életembe.

FIGYELEM!
Itt az egó rendesen közbe tud szólni! Nehezen fogadja el az ismeretlen infót, főleg olyan dolgokról, ami nem látható és nem kézzelfogható. De a tudomány fejlődésével az egó is elfogadóbbá válik.:)