KüldetésA helyemen vagyok-e ott, és abban, amit csinálok?
Feltetted már magadnak ezt a kérdést? Ha a válaszod igen, akkor tuti jó dolgod van, mert szereted azt, amit csinálsz, feltöltődsz tőle, nem fáradsz el benne, energiát teszel bele és veszel ki belőle az örömérzeted által. Áramolsz, azaz FLOW-ban vagy (Csíkszentmihályi Mihály szerint). Akkor a küldetésedben a helyeden vagy.
Ha a válaszod nem, akkor érdemes szemügyre venni, hogy egyáltalán mi az, amiben a helyeden lennél? Na, ez a legnehezebb része a dolognak! Megtalálni és megfogalmazni a küldetésedet.
Természetesen küldetés helyett használhatunk olyan kifejezéseket is, mint útkeresés, vagyis az utadat járod-e. Mondhatjuk életfeladat teljesítésnek is, azaz azt a feladatot látod-e el, amiben maximálisan ki tudsz teljesedni.
Amikor felteszem ezt a kérdést egy coaching során, gyakran még elképzelése sincs velem szemben ülőnek, hogy mi is lehet az ő életfeladata. Eddigi életét annyira lekorlátozta az egója, hogy eltűntek azok az érzelmek, gondolatok, érzések, amivel felfedezheti, amivel megjelenítheti magában, hogy mi is lehetne igazán jó a számára.
A következő post-ban egy módszert mutatok meg, amivel könnyen megfogalmazhatod a saját küldetésedet.